most szökött a homokozóból, megmentem

Matchbox felújító

Matchbox felújító

BMW M1 felújítás

2017. január 12. - Matchbox felújító

Az első nagyméretű felújításom, és egyben az első komoly kihívásom volt ez a régi bömös.

Egy ismerősöm kért meg,hogy újítsam fel, ajándékba szánta a párjának. Az autó szörnyű állapotban érkezett, az ablakai fekete lakkfilccel voltak lefestve, a karosszéria pedig valami matt keréktárcsafestékkel volt telibe fújva.

img_2937.JPG

Az igazi kihívás azonban a festék lemarása után jött. Az autó előző festését valószínűleg nem vegyszeresen, hanem csavarhúzóval szedték le :( a kasztnin olyan barázdák voltak, hogy az őszi búzát el lehetett volna benne vetni.

img_3062.JPG

Mire a felület festésre alkalmas lett, sok órányi kittelés, csiszolás, polírozás kellett, de végül sikerült legyőzni a fémet. A kocsi gazdája zöld színt szeretett volna, de nem találtam olyan zöldet, ami igazán jól mutatott volna, így először piros lett. Ez viszont nagyon nem tetszett egyikünknek sem. (a hűtőrács egy másik sztori)

img_3027.JPG

Nekifutottam újra, elmentem egy szuper autófesték üzletbe újpalotán, és megtaláltam a tökéletes színt ennek az autónak. Fényezés után a részletek kiemelésével, kimaszkolásával és a végén a logó festésével igyekeztem minél élethűbb eredményt elérni. A hatás nem maradt el, nagyon boldog volt a gazdája, amikor megkapta.

A bejegyzés trackback címe:

https://matchbox-felujito.blog.hu/api/trackback/id/tr2512121131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2017.02.02. 08:34:16

Kit, azt jelenti: készlet, amire te gondolsz, az a gitt.

Matchbox felújító 2017.02.02. 09:49:07

@mpl: amire te gondolsz, az az üvegezés :) A karosszériajavításhoz kittet használnak :)
autoglaze.hu/autofenyezes/

mpl 2017.02.02. 10:16:06

Az is gitt :-)
Csak másfajta, olyat rágnak a Pál utcai fiúk-ban.
A magyarban valóban elterjedt a 'kitteles', de a régiek még javítógittet használtak
süti beállítások módosítása